Sobota, 27. júl 2024
SZSDT
FESPA
hlavná stránka informácie novinky Bill 17, Piešťany 2022

Bill 17, Piešťany 2022

V piatok a sobotu 21. - 22. októbra 2022 sa v priestroch Esplanade Ensana Health Spa Hotel***, Piešťany (v časti krídlo Almedia (Palace) Health Spa, Kúpeľný ostrov, 921 29 Piešťany) konal 

17. medzinárodný seminár pre sitotlačiarov a digitálnych tlačiarov - Bill 17,

ktorý zorganizoval Slovenský zväz sieťotlačiarov a digitálnych tlačiarov (SZSDT) v spolupráci s Asociací sítotisku a digitálního tisku ČR (ASD ČR) a s podporou Európskej federácie sitotlačových zväzov FESPA.

Na seminár Bill 17 prišlo 75 účastníkov medzi ktorými boli i študenti a pedagógovia zo Školy umeleckého priemyslu v Trenčíne.

 

Domáci i zahraniční špičkoví odborníci uviedli príspevky na aktuálne témy z oblasti sitotlače, digitálnej tlače, reklamy a manažmentu.

Zo zahraničných hostí pozvanie prijali exprezidenti FESPA pán György Kovács, Maďarsko a Christian Duyckaerts, Belgicko, pán Graeme Richardson-Locke, UK - expert FESPA pre technológiu sitotlače, pán Jacek Stencel, prezident poľského zväzu PSSiDC, Daniel Sarandev, prezident bulharského zväzu FESPA Bulgaria, Svatopluk Boček, sekretár českého zväzu ASD ČR. 

Počas oboch dní seminára sa uskutočnila už tradičná panelová diskusia a krátke prezentácie. Účastníci mali možnosť oboznámiť sa s technológiami a produktmi dodávateľských firiem Antalis, DTF ELELE
KasiMAILTEC, M&P a Xenons, NANOTEC, Spandex 

 Po skončení oficiálnej seminárnej časti sa konal slávnostný ceremoniál BAČALAND, v ktorom Veľký Bača prijal do našich radov nových členov slobodnej virtuálnej krajiny BAČALAND a jedného honorárneho člena. 

Pán Ľubomír Kobida, viceprezident SZSDT odovzdal Görgymu Kovácsovi, prezidentvi maďarského zväzu, pamätnú plaketu pri príležitosti 30. výročia vzniku MSZSZ a Jackovi Stencelovi pamätný trojhran pri príležitosti 30. váročia založenia firmy PASJA.

V tomto roku oslavuje 30. výročie vzniku aj firma TEXO v Novom Meste nad Váhom. Pamätná plaketa k tomuto výročiu bude odovzdaná splumajiteľovi firmy Zlatkovi Šimkovi, prezidentovi SZSDT dodatočne, nakoľko sa zo zdravotných dôvodov nemohol zúčastniť.

 

Sobota bola venovaná výmene skúseností.

Na úvod pán František Kavecký oboznámil účastníkov o aktuálnej situácii na trhu pracovnej sily a prognózach do budúcnosti so zaneraním na skupinu centeniálov.

Druhá časť diskusného seminára bola venovaná umeleckej tlači (pán Ľudovít Karpinský) a tlači serigrafií (Maroš Obšívan).

V závere vystúpili s aktuálnymi informáciami o dianí vo svojich firmách pán Martin Bartoš a pán Boris Čulen.


Fotografie z seminára Bill 17

            Bill 17, BAČALAND & bowling 2022

Registrovaní a členovia SZSDT

FESPA
organizácia FESPA výstavy a akcie FESPA

Naši partneri
KASI
BARTOŠ
TEPEDE
CENTRUM SERVIS
PrintProgress
Slovenská chránená dielňa
Polygrafia & Fotografia
Tu môže byť
aj vaša reklama!
reklama na webe SZSDT